Website Builder fto websitetemplates.org Website Design
Galerie  • În perioada 18.07 – 21.07.2011 au participat la Academia Sâmbăta:
  • - 162 de elevi din județele Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş
  • - 8 profesori voluntari și 12 instructori ARCES
   
   
 
   
   
„Noi, profesorii voluntari care am participat la acest proiect implementat de ARCES, am învăţat multe lucruri utile în activitatea educativă pe care o desfăşurăm în şcoală. În primul rând, am fost uimiţi de buna organizare şi de programul divers şi atractiv pregătit pentru elevi în timpul taberei de către reprezentanţii ARCES. În al doilea rând, am observat că prin toate activităţile propuse elevilor s-au cultivat respectul faţă de valorile autentice din cultura şi istoria noastră, toleranţa, dar şi respectul pentru natura pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o”, ne-au declarat profesorii voluntari Luminița Cîndea şi Camelia Baciu. Click pentru întreaga știre!

   
   
   
   
„Când am ajuns la mânăstire, chiar la intrare, mi-au atras atenţia cuvintele: Pace celor ce vin, Bucurie celor ce rămân, Binecuvântare celor ce pleacă. În acest colţ de Paradis în care totul este liniştit, frumos şi simplu ne simţim mai aproape de Dumnezeu. Toţi cei ce poposesc aici îşi află liniştea sufletească şi află multe lucruri valoroase din istoria şi cultura românească. …Doar noi, veseli şi gălăgioşi, părem nişte intruşi în acest loc plin de spiritualitate - Mânăstirea Sâmbata de Sus. Dar avem şi noi scopul nostru: am venit la Sâmbăta de Sus să ne folosim timpul liber în scop util, să învăţăm să respectăm natura, să salvăm natura de cei care sunt adevăraţii intruşi: poluarea, gunoaiele etc.”, spune Ioana Alexandra Cândea-Crăciun, elevă în clasa a X-a.  
   
   
   
„Mi s-a părut o idee extraordinară aceea de a organiza activităţi în scopuri ecologice. Mă bucur că am luat parte la această tabără şi sper ca şi în anii următori să mai am o astfel de ocazie” spune Daria Ioana Humiţă, elevă în clasa a VI-a.
   
   
   
04.10.2011: Vă mulţumim pentru urările adresate de început de an şcolar şi pentru tot efortul depus în cadrul proiectului realizat în vara anului 2011 şi, bineînţeles, pentru tot. Vă trasmitem întregii echipe sănătate, realizări- proiecte cât mai multe şi interesante şi multe satisfacţii personale. Aşteptăm oferta colaborării  în continuare.
prof. Mirela Magu, Şcoala cu cls. I-VIII, Nr. 2, Loc. Lugoj, Jud. Timiş